Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

Ajuntament

Alcalde d'Alaior

José Luis Benejam
Alcalde d'Alaior
Cada passa que donam recorrent els carrers o les places d'Alaior ens acosta a algun episodi dels seus 715 anys d'història apassionant i ens endinsa en la realitat d'una societat amable i oberta al món, per exemple, a través d'aquest portal on trobareu una àmplia informació sobre la ciutat, el terme municipal i tot el que tengui a veure amb el seu Ajuntament, des del qual vull donar-vos la benvinguda al nostre municipi.

Alaior se singularitza a través de la cultura i l'esport. Són moltes i de gran qualitat les activitats que en aquest sentit tenen lloc aquí al llarg de l'any i que atorguen al nostre municipi un enorme dinamisme i una energia especialment positiva. La diversitat en tots els àmbits està molt present en la vida quotidiana, en la qual el respecte cap a la diferència forma part de les nostres senyes d'identitat, al costat del caràcter emprenedor que tan encertadament ens defineix com a poble.

Ciutat industrial i universitària, Alaior compta amb un gran patrimoni artístic i arqueològic que us convid a descobrir passejant pel centre històric o per diferents llocs del nostre territori. Des d'un incomparable marc natural, cada sabata, cada peça de formatge o gelat, cada objecte de bijuteria o bòtil de licor, cada embotit o delícia de rebosteria elaborats per noltros han forjat la personalitat de la gent d'Alaior.

Carrers estrets, racons amb encant, edificis monumentals, l'església de Santa Eulàlia i els seus voltants, el convent de Sant Diego, la casa consistorial, el palau de Can Salort, els antics molins, l'ermita de Sant Pere Nou, tot açò proporciona una experiència única a qui recorre la ciutat.

Als qui visiten el nostre litoral, Alaior els sorprèn amb la platja més extensa de Menorca, Son Bou, o la bella platja de Cala en Porter, on trobareu arena blanca i fina, aigua cristal·lina, natura desbordant i protegida, excel·lent atenció sanitària i d'emergències, a més d'una àmplia oferta comercial i de les millors propostes gastronòmiques.

Per qui desitgi practicar senderisme o ciclisme, entre molts altres esports, Alaior compta amb espais d'enorme valor en el seu àmbit rural, molt idonis per a aquestes pràctiques, que permeten estar en contacte directe amb una flora i una fauna autòctones sempre efervescents. Encara que si alguna cosa ha de ser destacada és, sens dubte, l'hospitalitat i l'amabilitat amb què les persones residents a Alaior rebem els qui arriben al nostre municipi.

Valgui aquesta pàgina com a porta d'entrada digital a Alaior, esperant que ben prest ens visiteu personalment. Si sou un dels nostres vesins o vesines, en aquest portal trobareu informació administrativa, social, cultural, esportiva i econòmica sobre activitats, tràmits, projectes o normatives municipals, amb el propòsit d'agilitar totes les gestions que hàgiu de realitzar amb qualsevol dels departaments d'aquesta institució.

Tots els treballadors i treballadores de l'Ajuntament d'Alaior i membres d'aquesta corporació municipal desitjam facilitar la vostra estada entre noltros i la vostra relació amb l'Administració local.

La meva més cordial benvinguda a Alaior!

José Luis Benejam
Batle 

 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h