Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Els ciutadans d’Alaior s’estalviaran un 30% en plusvàlues

18/11/2021

Els ciutadans d’Alaior s’estalviaran un 30% en plusvàluesEls ciutadans i ciutadanes d’Alaior s’estalviaran un 30% dels diners que paguen en plusvàlues l’any que ve.

Això és possible perquè l’Ajuntament d’Alaior té el gravamen de plusvàlua més baix de Menorca, situat en un 17%, quan a altres municipis és de per exemple, un 26%, el que suposa una major despesa pels ciutadans.

Amb la nova reforma d’aquest impost aprovada recentment, després que el Tribunal Constitucional anul·lés el mètode de càlcul de la seva base impositiva, l’Ajuntament d’Alaior deixarà d’ingressar prop de 200.000 euros.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha remarcat que «des de l’Ajuntament el que volem en tot moment és beneficiar als nostres veïns i veïnes, a les persones propietàries d’immobles, facilitar la millor dinàmica dels diferents mercats, atreure inversió cap al municipi i fer d’aquesta manera efectiva la roda de l’economia local. Tot i que deixarem d’ingressar prop d’un 30% menys, en cap moment ens hem plantejat apujar el tipus impositiu, ja que la nostra intenció no serà mai apujar els impostos, sinó mantenir-los igual, o abaixar-los, si escau».

Per la seva banda, Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda, ha dit que «mantenim la previsió d’ingressos pel 2022 que vam preveure abans de la nova normativa de plusvàlua, ja que, tot i que ingressarem menys, ja posàvem una previsió d’ingressos menor, per si hi havia algun canvi, com ha passat ara. No farem modificacions als pressupostos de 2022 que vàrem presentar fa unes setmanes».


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
INFORMACIÓ TRIBUTÀRIA ANUAL
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h