Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior  
 

La Piscina Municipal d’Alaior, una realitat cada vegada més a prop

La Piscina Municipal d’Alaior, una realitat cada vegada més a propJosé Luis Benejam, batle d’Alaior, juntament amb Rafel Quintana, regidor d’Esports, Festes, Joventut, Fires i Mercats, i Manel González, arquitecte, han presentat aquest matí el que serà l’obra pública més important que es durà a terme al municipi d’Alaior amb recursos propis de l’Ajuntament: el complex esportiu de la Piscina Municipal.

José Luis Benejam ha destacat que «fa molts anys que es xerra d’aquest projecte. Tenir una piscina a Alaior ha estat una vella aspiració i una constant demanda de tots els veïns i veïnes, des de fa dècades. Després de nou anys invertits a posar en ordre els comptes municipals, fet que ens ha conduït a deixar el deute a 0 aquest 2020, ara ha arribat el moment de donar resposta a aquesta demanda social, a la vegada que donarem compliment a una de les nostres més destacades promeses electorals».

El projecte, elaborat per l’arquitecte Manel González, aprofitarà la màxima capacitat de l’edifici, que tindrà 2808,25 m2, i estarà ubicat al costat del Poliesportiu Municipal, amb l’objectiu de compartir sinergies entre ambdues instal·lacions, així com per seguir fent d’aquesta zona un espai esportiu ‘indoor’ d’alt nivell, ampliant l’oferta d’esport salut, ara, amb la pràctica de natació.

L’edifici, de disseny modern, i amb identitat pròpia, a la vegada que funcional, comptarà amb una planta, per tal de mantenir una estètica unificada, i que el complex no desentoni dins l’arquitectura d’aquella zona. Així mateix, un dels grans objectius assolits és l’eficiència energètica de l’edifici.

La instal·lació no només inclourà dues piscines, una de més gran de 312 m², i una de més petita de 75 m², sinó que també comptarà amb un gimnàs molt més ampli que l’actual, de 288 m², una sala polivalent de 236 m², una zona de vestidors i dutxes, una sala de massatge, una sauna, un solàrium, així com un despatx pels monitors, dos magatzems pel material esportiu, un ampli soterrani i una zona d’aparcament exterior.

Rafel Quintana ha destacat que «el complex estarà preparat i dissenyat per ser gaudit per tota la població, tant per fillets petits com per majors. D’altra banda, també podrà ser utilitzada per les escoles i l’institut per l’assignatura d’educació física. A més, podria donar peu inclús a ampliar la formació universitària dins l’àmbit esportiu. Així mateix, s’hi podran acollir campionats de tots els nivells i categories de natació. És una infraestructura que resoldrà les necessitats actuals, i està ideada i concebuda també per resoldre necessitats futures».

Cal remarcar que el projecte executiu és una gran passa pel que fa al desenvolupament del projecte. L’inici de l’execució es preveu per l’any 2022. Durant el 2021, l’Ajuntament estudiarà la millor fórmula pel seu finançament.

El pressupost d’aquest equipament ascendeix a 3.130.427 euros.

Benejam ha afegit que «aquesta és una gran obra pública que el poble es mereix, tenint en compte que són moltíssimes les persones d’Alaior que acudeixen a la piscina de Maó per la seva pràctica de natació, des de la perspectiva esportiva i de la salut».

El batle d’Alaior ha volgut finalitzar remarcant que «aquesta important infraestructura incrementarà la vida al poble i millorarà la nostra convivència i la salut de les persones d’Alaior».


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h