Posta de sol des de - Son Bou Posta de sol des de - Son Bou  
 

Alaior fa efectiu el 50% de l'electrificació del polígon industrial

Alaior fa efectiu el 50% de l'electrificació del polígon industrial

Amb aquest important pas se soluciona un dels principals problemes per fer arribar electricitat al polígon després de 15 anys

 

 

Formalitzat l'acord entre l'Ajuntament d'Alaior i la Junta de Compensació del Polígon Industrial La Trotxa d'Alaior Fase II pel qual el consistori sufragarà el 50% del projecte d'electrificació de la segona fase del Polígon, una iniciativa amb un cost total de 1.863 311,85 euros.

 

L'equip de govern municipal va aprovar en la Comissió de Govern de dilluns passat, l'addenda al conveni pel qual l'Ajuntament pagarà la meitat del cost d'instal·lació de la nova connexió d'electricitat entre Alaior i la subestació de Mercadal, és a dir, 931.655, 92 euros, en diferents anualitats i que ha estat signat avui per l'alcaldessa del municipi, Misericòrdia Sugrañes i el president de la Junta de Compensació del Polígon Industrial Fase II, Llorenç Carreras.

 

Tots dos han valorat tant l'esforç de l'Ajuntament com el de la Junta de Compensació per destacar un problema històric, que ha llastat les expectatives de creixement econòmic del municipi durant molts anys. Amb el treball conjunt s'ha aconseguit un acord econòmic que fa possible el projecte d'electrificació del polígon, actualment en tramitació.

 

L'alcaldessa del municipi, Misericòrdia Sugrañes, s'ha reafirmat en que aquest esforç econòmic és bàsic per aconseguir que les empreses no es vagin a altres municipis i es quedin a Alaior. Aquests diners després va revertir en què més empreses es van a instal·lar a Alaior, el que generarà més llocs de treball que van a beneficiar moltes famílies, per tant és una inversió de futur que va ha revertir al municipi.

 

Sugrañes també ha recordat que l'actual equip de govern arregla un altre problema heretat d'anteriors governs i que el 2011 semblava no tenir cap tipus de solució. Gràcies a l'esforç d'aquest equip de govern i l'anterior, al costat de la junta de compensació, han arribat a destacar un tema de vital importància per al futur d'Alaior.

 

L'addenda al conveni aprovada avui fa efectiva i assegura l'aportació del 50% del projecte d'electrificació de la segona fase del Polígon, una iniciativa amb un cost total de 1.863.311,85 euros. Per tant pagarà en diferents anualitats la meitat del cost d'instal·lació de la connexió d'electricitat entre Alaior i la subestació de Mercadal, és a dir, 931.655,92 euros, més 20.000 euros per la rotonda del Llangadarix.

 

Val a dir que d'aquest projecte d'electrificació del que ja s'ha realitzat el pagament d'un total de 170.000 euros i s'ha pactat la resta d'anualitats en el conveni, no només es va beneficiar el polígon industrial, ja que la nova línia de mitja tensió és necessària per a futurs desenvolupaments urbanístics del municipi.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h