Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior  
 

La matriculació de l’Escoleta d’Alaior supera en aquests moments la mitja de Menorca

La matriculació de l’Escoleta d’Alaior supera en aquests moments la mitja de Menorca

Una noticia publicada avui en el Diari Menorca afirma que el 39% dels nens d'Alaior de 0 a 3 anys estan escolaritzats i que aquesta xifra està molt per sota de la mitjana a Menorca que se situa en el 55%. Aquestes dades s'han extret d'un estudi realitzat per l'OBSAM per al Consell Insular de Menorca que assegura que durant el curs 2017-18 es van matricular un total de 81 nens a l'Escoleta Infantil Es Pouet d'Alaior i que no hi havia cap nadó. Això és rotundament fals perquè el nombre total de nens matriculats en aquest període escolar va ser de 107, és a dir, 26 nens més del que reflecteix aquest estudi, i, a més, hi havia 17 nadons.

 

Les dades oficials de la Cooperativa d'Escoletes i de l'Ajuntament d'Alaior posa de manifest que el curs 2017-2018 hi va haver un total de 107 infants matriculats  a l'Escoleta Es Pouet d'Alaior, dels quals 17 eren nadons.
 

El regidor d'Educació, Cristóbal Marqués, lamenta que s'hagi publicat una noticia amb dades no contrarestades, i que hi hagi gent utilitzant aquestes dades errònies per menysprear la gran labor que està portant a terme la Cooperativa d'Escoletes i l'Ajuntament d'Alaior. 

 

 

Cal recordar que durant el primer trimestre d’aquest any el centre ha tingut un increment de matriculació de més del 30%, comparació realitzada amb el curs passat 2017/18. A més aquest mes de gener s’ha obert un altre aula de nadons, amb 6 infants, i s’està estudiant l'obertura d’una nova aula. En aquests moments el nombre total d’escolaritzats, es de 115 infants. 61 de 3 anys, suposa un 79% dels infants dels municipi; 67 de 2 anys, suposa un 72% dels infants, i 11 nadons, suposa 15,27%, aquestes representen una taxa d’escolarització del 55,33 %, unes dècimes per sobre de la mitja de Menorca, amb la puntualització important de que no ha acabat l’any i encara hi haurà més matricules. 

 

Marqués ha destacat també la bona feina realitzada per la nova empresa que gestiona l’escoleta i que treballa colze amb colze amb l’Ajuntament per millorar el dia a dia dels més petits del municipi. Cal recorda que amb la nova licitació el consistori ha realitzar un increment econòmic fix de 16.000 euros més cada any, més 22.000 euros de variables per l’obertura de noves aules, una aposta clara per millorar els servei.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h