Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 

Alaior rebrà la propietat de l'antic polvorí i propietats militars del Barranc d'en Rellotge

Alaior rebrà la propietat de l'antic polvorí i propietats militars del Barranc d'en Rellotge

* En Rellotge era el sobrenom d'un personatge d'Alaior, pel que no cal confondre amb Es Rellotge com comunament succeeix. En Rellotge era l'únic entre els hortolans de la zona que disposava de rellotge de mà fa cent anys i tal singularitat li va valer el sobrenom amb què ara es coneix tota l'àrea.

 

L'Ajuntament d'Alaior accedirà pròximament a la propietat de les antigues dependències militars que es van situar en el Barranc d'en Rellotge, proper a les pedreres de Santa Ponça.

 

Tant el camí com les velles instal·lacions i la totalitat d'aquest patrimoni passaran a l'inventari de béns municipals en virtut d'un acord entre el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament.

 

El traspàs de la propietat es produirà com a conseqüència de les gestions realitzades per l'alcaldessa, Misericòrdia Sugrañes, i donarà fi a una antiga reivindicació represa i rellançada en els últims anys per l'actual equip de govern, amb el propòsit de donar una utilitat a les velles instal·lacions militars que van quedar desafectades en l'any 2.000.

 

La cessió s'aconsegueix en les millors condicions possibles, és a dir, a títol de gratuïtat.

 

L'acord ja és ferma i es va adoptar en un últim ple del Consell Rector de l'Institut de l'Habitatge i Equipament de la Defensa (INVIED OA). De fet, l'Àrea de Patrimoni de la Delegació de la Defensa ha proposat ja un primer esborrany de conveni que ja han començat a estudiar els serveis jurídics del consistori.

 

Per tant, el camí d'accés al Barranc d'en Rellotge passarà a la xarxa local i rural de camins d'Alaior, i els antics edificis que formen el polvorí passaran a ser municipals.

 

INVIED ha fet ja una proposta de la cessió gratuïta a títol de propietari en favor de l'Ajuntament de la propietat, en la qual estimava una superfície superior a 55.000 metres quadrats. El traspàs de titularitat es realitzarà mitjançant la signatura d'un conveni entre l'alcaldessa Misericòrdia Sugrañes i el Director Gerent de l'INVIED OA, Atilano Lozano Muñoz.

 

La cessió dels diferents títols de propietat es fa a gratuïtat i l'efecte del manteniment, conservació i custòdia de les finques registrals objecte de la cessió. Està igualment previst que després de la signatura es faci l'anotació registral en un termini màxim de tres mesos ja que el conveni quedi signat pel secretari d'Estat de Defensa, com a últim i definitiu tràmit que atorgarà eficàcia i validesa al document.

 

El conjunt del vell polvorí militar va començar a construir-se durant la Guerra Civil i va concloure en 1944. En l'actualitat presenta un greu deteriorament acumulat per la falta d'ús al llarg dels anys en que va deixar de tenir utilitat per a fins de Defensa.

 

L'Ajuntament considera les propietats d'ús futur, si bé cal recordar que la proposta que amb més insistència s'ha estudiat durant anys apuntava a la construcció d'un alberg juvenil. El polvorí està situat en un camí pròxim al nucli urbà, que connecta les carreteres de Son Bou amb la carretera general en un punt proper a Es Plans d'Alaior.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h