Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

L'Ajuntament d'Alaior dota el cementiri amb el seu primer columbari

04/05/2018

L'Ajuntament d'Alaior dota el cementiri amb el seu primer columbari

El cementiri d'Alaior incorpora per primera vegada en la història del cementiri una zona d'columbari que permetrà acollir les restes d'incineració.

Aquest nou equipament ha quedat instal·lat al recinte modern del cementiri i presenta una capacitat de 48 cineraris. Es tracta de receptacles amb capacitat per a dues urnes funeràries de mida convencional, de manera que a hores d'ara la disponibilitat total s'aproxima al centenar de "places".

La previsió municipal és posar en lloguer aquests nínxols (amb capacitat de dues urnes cadascun) per a un titular del dret funerari i durant un període de cinc anys, renovables. Per davant queda l'aprovació d'una ordenança municipal que regularà tots aquests aspectes de taxa, requisits i condicions d'utilització.


Serà el propi ritme de demanda el que determini una possible ampliació de servei que passaria per la incorporació de nous mòduls per als quals, en tota cas, hi ha espai suficient.


El columbari presenta una estructura de granit gris rústic que es caracteritza per la sobrietat de la seva línia i s'adapta a l'estètica general del cementiri. Els cineraris podran personalitzar amb una làpida de marbre per a la identificació de les restes dels difunts i així mateix inclou un violeter amb un suport d'acer inoxidable per a ofrenes florals.


La inversió que ha realitzat l'Ajuntament s'aproxima als 15.000 euros i el proveïdor és l'empresa Folch especialitzada en aquest tipus d'elements.


El cementiri actual està en ús des del segle XIX. Hi ha constància que el 1921 es va fer un primer eixample i posteriorment, el 1943 es va fer un tercer tram o recinte modern, que és exactament on ha quedat instal·lat el columbari.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
INFORMACIÓ TRIBUTÀRIA ANUAL
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h